Wat is shockwave therapie?

shockwave therapie

Heb je last van chronische pijn en al van alles geprobeerd om ervan af te komen? Constant rugpijn, nekpijn, last van een tennisarm of schouderklachten en niks helpt? Vervelend! Mogelijk biedt shockwave therapie een uitkomst voor jou! Deze methode is volop in ontwikkeling en biedt veel voordelen. Lees deze korte blog als je wil weten waarom je shockwave therapie zou moeten overwegen.

Hoe werken de shockwaves?

Alvorens de behandeling, zal je fysiotherapeut samen met jou het pijngebied lokaliseren. Voor de methode van shockwave therapie worden er via een speciaal apparaat geluidsgolven (‘shockwaves’) door je lichaam gestuurd. De frequentie van de golven wordt door je fysiotherapeut ingesteld. Deze golven worden gericht op het te behandelen gebied in je lichaam. De stofwisseling en bloedcirculatie worden gestimuleerd, waardoor je lichaam wordt geprikkeld om zichzelf te gaan genezen.

Een shockwave behandeling duurt gemiddeld zo’n acht tot tien minuten. Veel patiënten hebben slechts een aantal behandelingen nodig om de pijn te verminderen. In een aantal situaties in shocktherapie niet toegestaan. Ben je bijvoorbeeld zwanger, heb je epilepsie of recentelijk een hartinfarct gehad? Dan is deze methode helaas niet voor jou geschikt. Bespreek met je fysiotherapeut wat de beste alternatieven voor jou zijn.

Voordelen van shockwave therapie

  • Deze methode behandelt de oorzaak van de pijn en niet slechts de symptomen zoals vele andere methoden.
  • Er komen geen operaties of geneesmiddelen aan te pas.
  • Weinig tot geen bijwerkingen. Op de buitenkant van je lichaam kan een zwelling of blauwe plek ontstaan.
  • Snel en bewezen effectief. Korte behandelingen.

Shockwave therapie bestaat sinds 1988 en wordt ook door fysiotherapeuten in heel Nederland steeds vaker toegepast. Zo zijn er shockwave fysiotherapeuten te vinden in Den Bosch, Zandvoort, Amsterdam, Katwijk en ga zo maar door. Er is geheid een shockwavetherapeut te vinden in jouw omgeving. Maak een afspraak bij een shockwavetherapeut bij jou in de buurt als je meer wilt weten over wat shockwave therapie voor jou kan betekenen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*