Bedrijfsfitness in Rotterdam

Bedrijfsfitness Rotterdam

Bedrijfsfitness in Rotterdam focust op het leveren van een bijdrage aan de gezondheid van werkende professionals. Een actieve levensstijl is namelijk belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Het zorgt er namelijk voor dat je jezelf fitter voelt maar je bent er op je werk ook productiever door. Met bedrijfsfitness kun je gebruik maken van een korting waardoor je als werknemer goedkoper kunt sporten. Dit kan verschillende vormen aannemen. Het hangt er vanaf wat je werkgever voor afspraken hierover heeft gemaakt. Vaak ligt het percentage op ongeveer 40% wat je kunt krijgen aan korting. Je kunt zelf meestal kiezen op wat voor manier je wilt fitnessen.

Voordelen van bedrijfsfitness

Wanneer je fitness gaat beoefenen zal dit er voor zorgen dat je beter in je vel zit. Ook zorgt het voor een energie boost doordat je allemaal hormonen gaat aanmaken. Verder zul je ook bemerken dat je ’s nachts beter kunt slapen. Het doen aan fitness zorgt er ook voor dat je een gezond gewicht behoudt. Hierbij is het van belang om een vorm van fitness te kiezen die bij jou past. Zo kun je kiezen voor een hele intensieve training maar vaak behoort yoga ook tot de mogelijkheden. Ga dus voor een vorm die bij jou past.

Ziekteverzuim terugdringen met bedrijfsfitness

 

Je wilt als werkgever natuurlijk dat je medewerkers zo min mogelijk ziek zijn. Dit kost je namelijk geld maar zorgt er ook voor dat er werk blijft liggen. Andere collega’s moeten daar dan weer op inspelen. Door je werknemers te stimuleren om aan fitness te doen, zal het ziekteverzuim om laag gaan. Er is namelijk ook onderzoek gedaan naar dit feit. Als mensen sporten melden ze zich minder vaak ziek dan collega’s die niet sporten. Je kunt hier als werkgever op in spelen door arbeidsvoorwaarden aan te bieden waarbij een bedrijfsfitnessregeling zit in begrepen. Doordat het goedkoper is om te sporten, zorgt dit voor veel mensen al als een goede motivator om aan het sporten te gaan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*