Yoga beoefenen in Capelle aan den IJssel

Yoga Capelle aan den Ijssel

Op zoek naar een sport in Capelle aan den IJssel? Yoga in Capelle aan den IJssel is een sport die je eens zou kunnen overwegen. Het is een sport die je zenuwstelsel tot rust brengt waardoor je lichaam een seintje krijgt dat het uit de gestreste modus mag komen. Dit is dan ook de reden waarom er aan yoga zoveel positieve gezondheidsaspecten worden toegeschreven. Het heeft namelijk een positieve invloed op je welzijn. Daarbij is het een fijne manier van bewegen omdat je nooit over je eigen grenzen heen hoeft te gaan. Yoga heeft als doel dat het rust in je hoofd brengt en dat je je goed voelt in je eigen lichaam.

Welke soorten yoga kan ik beoefenen?

Al heel veel jaren is yoga een populaire bewegingsvorm. Sinds de tijd dat yoga is ontstaan zijn er ook verschillende types van yoga ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan Sivananda Yoga waarbij de focus ligt op het versterken van je rug. Als je op zoek bent naar een rustige vorm van yoga kun je eens Yin Yoga proberen. Bij deze vorm van yoga lig je een tijdje in dezelfde houding. De bedoeling hiervan is dat er spanning uit de bindweefsels wordt losgelaten. Doordat deze spanning als het ware wegvloeit zul je stress eerder kunnen loslaten. Een andere fijne bijkomstigheid is dat je gewrichten soepel blijven.

Hatha Yoga is de meest voorkomende vorm van yoga

Hoewel er dus met de jaren veel verschillende soorten yoga zijn ontstaan,  is Hatha Yoga de meest voorkomende vorm. Bij Hatha Yoga neem je verschillende houdingen aan waarbij je diverse bewegingen gaat uitvoeren. Het doel is dat je meer balans zult krijgen en je wervelkolom minder stijf aanvoelt. Ook ligt er een focus op het versterken van bepaalde spiergroepen, zoals je corespieren en bilspieren. Verder wordt er bij Hatha Yoga veel aandacht besteed aan het op de juiste manier ademen. Je zult merken dat doordat je beter ademt ook dieper in een bepaalde houding kunt komen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*