Acupunctuur in Schiedam

Acupunctuur Schiedam

Op zoek naar acupunctuur in Schiedam? Een acupunctuurbehandeling kan een manier zijn om jezelf te helen. Het brengt je namelijk tot rust. In de huidige maatschappij met veel prikkels lukt dit namelijk niet altijd. Toch is het van belang om even tot rust te komen. Hierbij kan acupunctuur een handje helpen. Zo kan acupunctuur geestelijke en fysieke klachten verhelpen. Misschien heb je last van veel spanning of heb je andere klachten die je dagelijks leven belemmeren. Dan kun je proberen of acupunctuur de oorzaak van je klachten kan wegnemen.

 

De achtergrond van accupunctuur

Verschillende aspecten vanuit de psychologie zijn onlosmakelijk verbonden van accupunctuur. Een belangrijke facet is dan ook dat alles in het leven onlosmakelijk verbonden is met elkaar. Er is sprake van een dynamische evenwicht waarin het een overvloeit in het ander. Eigenlijk is er continue sprake van veranderingen. Vaak hebben mensen angst om dingen los te laten en mee te bewegen met de veranderingen. Een ander facet is dat ieder orgaan een bepaalde psychologische kwaliteit bezit. Hieraan zit weer een bepaalde emotie verbonden. Denk bijvoorbeeld aan het gezegde zwartgallig zijn. Vanuit de accupunctuur is woede dan ook gerelateerd aan de galblaas. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je lichaam in disbalans komt wanneer je soms onbewust een bepaalde emotie vasthoudt in een orgaan.

 

Energie reguleren met accupunctuur

Accupunctuur kan er aan bijdragen om emoties in goede banen te laten. Door accupunctuur te combineren met mindfulness of yoga kun je leren hoe je je gedachtes kunt beïnvloeden. Dit kan helpen om emoties goed te verwerken. Door bepaalde houdingen aan te nemen met yoga kan de energie weer doorstromen. Door aan yoga te doen wordt je jezelf steeds meer bewust van hoe je je voelt. Meestal negeer je dit gedurende de dag maar het is juist waardevol om hier even bij stil te staan. Hierdoor kun je voor jezelf ook meer een gevoel creëren van controle. Soms zijn er even niet zoveel dingen te controleren in het leven maar op je eigen gedachtes heb je wel invloed.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*